Gavril Subotić (©Starsport)
Gavril Subotić (©Starsport)

Zvezdi pripao crveno-beli derbi: Gavril Subotić i novajlije izrešetali Vojvodinu

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.10.21. | 22:05

Novosađani ni posle četvrte zvanične utakmice u sezoni ne znaju za trijumf

Gde je Gavril Subotić stao prošle sezone, tu je nastavio ove. I to je ono što hrabri trenera Aleksandra Filipovića i ostatak stručnog štaba pred put u Zagreb i kvalifikacije za Ligu šampiona. Vaterpolisti Crvene zvezde su na startu Superlige Srbije potopili Vojvodinu podno kalemegdanskih zidina – 11:9 (1:1, 4:2, 4:4, 2:2).

Zavodio je Gavril Subotić red u regionalnoj ligi, držao je čas vaterpola u LEN Kupu Evrope i Kupu Srbije, bio maestralan u srpskom šampionatu... Ali je Crvena zvezda minule sezone podigla trofej samo u Kupu Srbije. Nije to rezultat koji bi zadovoljio apetite, a opet je bio nagoveštaj Zvezdinog uspona. Beogradski crveno-beli ojačali su igrački kadar, a upravo su novopridošlice doprinele uspešnom startu sezone.

Izabrane vesti

Aleksandar Filipović za meč prvog kola Superlige Srbije protiv Vojvodine nije mogao da se osloni na Filipa Gardađevića, najveće letošnje pojačanje ako se izuzme ostanak svih nosioca igre iz protekle sezone. Gardaševića nije bilo u bazenu, ali su se zato Bogdan Đurđić i Stefan Pješivac predstavili u dobrom svetlu.

Crnogorski tandem je postigao po dva gola, i uz Gavrila Subotića bio je najveća opasnost po Vojvodinu, koja je pružila dosta dobar otpor u Beogradu. Novosađani ni u četvrtoj zvaničnoj utakmici u aktuelnoj sezoni nisu trijumfovali (pre toga upisali su dva poraza i remi u kvalifikacijama za LEN Kup Evrope).

Dozirala je Crvena zvezda, ravnomerno opteretila Vojvodinu u fazi napada i rasporedila golove. Gavril Subotić bio je najefikasniji sa tri gola, dok je u suparničkom taboru blistao Bursać sa pet golova. Ono što posebno raduje Aleksandra Filipovića jeste doprinos Marka Radovića, strelca dva gola, i golmana Vladimira Mišovića, kojem je poraslo samopouzdanje posle briljantnih partija na Svetskom prvenstvu za juniore i osvajanja zlatne medalje.

Crvena zvezda – Vojvodina 11:9

(1:1, 4:2, 4:4, 2:2)

Bazen “25.maj MGM”.

Sudije: Putniković i Virijević.

Isključenja: Crvena zvezda 7, Vojvodina 16.

Peterci: Crvena zvezda 1 (1), Vojvodina 2 (2)

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić, Đurđić 2, Marković 1, Subotić 3, Milojević, Pješivač 2, Basara 1, Rađen, Trtović, Cvetković, Radović 2, Aleksić, Smiljević. Trener: Filipović.

VOJVODINA: Gavrilović, Mitrović, Bogdanović 1, Bursać 5, Tintor, Frolov, prekogačić, Radovanlija , Rogač 1, Radanović 1, Nikolov 1, Biočanin, Popadić, Ćetković.

SUPERLIGA SRBIJE - 1. KOLO

Sreda

Novi Beograd - Nais 32:1 (9:0, 7:0, 9:1, 7:0)

Crvena zvezda - Vojvodina 11:9 (1:1, 4:2, 4:4, 2:2)

Zemun - Radnički 8:20 (2:4, 1:6, 2:4, 3:6)

Valis - Proleter 10:9 (3:3, 3:2, 3:1, 1:3)

20. oktobar

19.00: Partizan - Šabac


tagovi

vaterpoloSuperliga Srbije u vaterpoluVK Crvena zvezdaGavril Subotić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara